keuring magazijnstellingen

Inrijstellingen

Bent u op zoek naar inrijstellingen voor in uw magazijn? Inrijstellingen zijn ontworpen om grote hoeveelheden pallets met artikelen op te slaan, waardoor u uw magazijnruimte optimaal kunt benutten. Door inrijstellingen te hanteren in uw magazijn verbetert u uw opslag efficiëntie en creëert u een georganiseerde werkomgeving. Elk magazijn heeft natuurlijk unieke eisen en behoeften, daarom zijn er diverse afmetingen en draagvermogens beschikbaar.

Door het inschakelen van een specialist in magazijninrichting, weet u zeker dat uw magazijn zo optimaal mogelijk ingericht wordt, ook met inrijstellingen. Wij beschikken over zeer veel inzicht en vakkennis, waardoor wij uw magazijn zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Neem direct contact op voor advies of meer informatie.

Inrijstellingen: wat is een inrijstelling?

Inrijstellingen of doorrijstellingen zijn grote stellingen waar een grote hoeveelheid van dezelfde soort goederen in opgeslagen kan worden. De stellingen staan op palletbreedte van elkaar af, en hebben palletrails waar de pallets op komen te liggen. Op deze manier is er een vaste volgorde bij de in- en uitslag. Hierdoor worden in een doorrijstelling de pallets geplaatst volgens een fifo systeem: first in, first out. Bij een inrijstelling is dit anders, daar kan slechts van één kant in gereden worden. Hier worden de pallets geplaatst volgens een lifo systeem: last in, first out.

Een palletstelling is flexibel in te zetten bij verschillende producten. Door het hoge draagvermogen stalt u met gemak zelfs middelzware en zware producten in de palletstelling. En wist u dat doorrijstellingen ook voor meer efficiëntie en effectiviteit in uw bedrijfsvoering zorgen? Ze vergroten namelijk de opslagcapaciteit en geven overzicht.

Wat zijn de voordelen van een inrijstelling?

Er zitten diverse voordelen aan een inrijstelling. Zo kunt u veel van dezelfde goederen opslaan in een kleine ruimte, omdat de inrijstellingen een compacte opslag hebben. Verder zijn doorrijstellingen gemakkelijk uit te breiden, zodat u er het maximale uit kunt halen. Door het opslagsysteem liggen de goederen zeer veilig opgeslagen, ook als er drukgevoelige artikelen bij zitten. Inrijstellingen zijn zeer geschikt wanneer u een magazijn heeft waar seizoenspieken te zien zijn.

Een ander groot voordeel van doorrijstellingen is dat heftrucks met dwarsgeplaatste bediening zeer geschikt zijn voor deze stellingen. Bij deze heftrucks kan de bestuurder namelijk beide kanten goed op kijken, waardoor er bij het achteruitrijden geen gevaarlijke situaties ontstaan. Echter, doordat de stellingen zeer stabiel gebouwd worden, kunnen ze wel een stootje hebben. Professioneel een stelling laten bouwen? Daar helpen we u graag mee

Voor welk type magazijn zijn inrijstellingen geschikt?

Een opslagruimte is kostbaar in elk magazijn. Inrijstellingen zijn geschikt voor magazijnen waar goederen opgeslagen worden volgens de lifo-methode. Deze stellingen zijn bruikbaar indien u een magazijn heeft waar de goederen met heftrucks door werknemers verplaatst worden. De heftrucks kunnen gemakkelijk door de stellingen rijden om goederen te plaatsen of er weer uit te halen.

Het gebruik van doorrijstellingen is aan te raden bij opslag van veel dezelfde soort producten en zijn toe te passen binnen elke branche. Zo kunt u denken aan de levensmiddelensector. Ook verrijdbare doorrijstellingen zijn ideaal. Ze geven uw werknemers meer mobiliteit en zorgen ook nog voor een hogere benuttingsgraad in uw magazijn. De stellingen staan op een rails die in de vloer zijn gemonteerd en u bestuurt de stellingen handmatig of met een handig bedieningspaneel.

Wat voor soorten inrijstellingen zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten inrijstellingen die zijn toegepast op de verschillende soorten behoeften en opslag situaties. Het meest voorkomende type is de inrijstelling aangezien deze methode de beschikbare ruimte vergroot door de hoogte van het magazijn te gebruiken. Hierdoor wordt de opslagcapaciteit ook vergroot. Ook is er sprake van een makkelijkere toegang tot alle pallets, wat de efficiëntie van het gehele proces verbetert. Wanneer er behoefte is aan een hoge opslagdichtheid komen doorijstellingen goed van pas. Pallets worden hierbij diep gestapeld zodat de oude voorraden vaak achter de nieuwe voorraden komen te staan.

Wat is het verschil tussen doorrijstellingen en inrijstellingen?

Er zitten een aantal verschillen tussen doorrijstellingen en inrijstellingen. Doorrijstellingen zijn namelijk aan de voor- en achterkant bereikbaar en is een ideaal systeem voor producten met een beperkte houdbaarheid. Dit staat ook bekend als de FIFO-methode. Bij inrijstellingen heeft u enkel aan de voorkant toegang tot de stelling en wordt er gebruikgemaakt van het LIFO principe. Wij raden beide typen stellingen aan om de ruimte in uw magazijn efficiënter te gebruiken.

Belangrijke aandachtspunten voor inrijstellingen

Bij het gebruik van inrijstellingen in een magazijnomgeving zijn er verschillende aandachtspunten die belangrijk zijn voor een efficiënte en veilige opslag. In de eerste plaats moet ervoor worden gezorgd dat de stellingen voldoen aan de specifieke eisen van de opgeslagen goederen. Daarnaast is het belangrijk om effectieve veiligheidssystemen te hanteren, gecombineerd met regelmatige trainingen voor het personeel. Denk eraan om ook regelmatige inspecties en onderhoud van de veiligheidsvoorschriften te implementeren voor een extra veilige werkomgeving.

Wij zijn uw expert op het gebied van inrijstellingen

Wij hebben veel kennis en expertise op het gebied van diverse soorten stellingen, dus ook inrijstellingen. De inrichting van uw magazijn wordt door ons op maat verzorgd, zodat alle ruimte optimaal benut wordt. Naast het monteren van stellingen, kunnen wij uw magazijn compleet inrichten. Indien u uw magazijn gaat verhuizen, kunnen wij de stellingen voor u demonteren en op de nieuwe locatie weer monteren.

Eens per jaar moeten uw magazijnstellingen verplicht gekeurd worden. Ook het keuren kunnen wij voor u uitvoeren. Onze professionals staan voor u klaar om de beste service omtrent alle magazijnstellingen te leveren.

Ontdek de voordelen van inrijstellingen bij DPV Montage

Neem direct contact op of vraag een gratis offerte aan

Wilt u inrijstellingen aanschaffen voor uw magazijn? Neem dan direct contact op met DPV Montage. Wij staan voor u klaar als het gaat om alle soorten stellingen voor in een magazijn. Wij bieden een gratis adviesgesprek, zodat we in kaart kunnen brengen wat de beste optie is voor uw magazijn. Uiteraard kunt u ook direct een offerte aanvragen, wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

Gratis adviesgesprek aanvragen

Gratis offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten? Vul dan het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact op om u vrijblijvend van een prijsopgave op maat te voorzien.

Onze voordelen

  • Jarenlange ervaring (20+ jaar);
  • Goede referenties;
  • Betaalbaar

U kunt ons bereiken via
06 54 33 78 31
info@dpvmontage.nl

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn inrijstellingen en waar worden ze voor gebruikt?

Inrijstellingen zijn palletstellingen waarbij pallets achter elkaar in de diepte worden geplaatst. Ze optimaliseren opslagruimte en zijn ideaal voor bulkopslag van homogene producten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van inrijstellingen in mijn magazijn?

Inrijstellingen maximaliseren de opslagcapaciteit door het elimineren van gangpaden tussen de stellingen. Dit resulteert in een efficiëntere benutting van de beschikbare ruimte.

Zijn inrijstellingen geschikt voor mijn type goederen?

Inrijstellingen zijn ideaal voor producten met dezelfde SKU (Stock Keeping Unit) en een hoge omloopsnelheid, zoals voedingsmiddelen en dranken. Ze bieden directe toegang tot alle pallets in een kanaal.

Kan DPV Montage helpen bij het installeren of aanpassen van inrijstellingen?

Jazeker. DPV Montage is gespecialiseerd in het leveren, monteren en aanpassen van inrijstellingen. Ons team van experts zorgt voor een nauwkeurige installatie die voldoet aan uw specifieke behoeften.