06 54 33 78 31
info@dpvmontage.nl

Stellingen keuren

Laat uw stellingen keuren door een gecertificeerd keuringsbedrijf zoals DPV Montage. Een jaarlijkse keuring van uw magazijnstellingen is verplicht. Daarom is het voor de veiligheid van uw eigen werknemers belangrijk dat u de stelling eens in de zoveel tijd laat keuren. Bij DPV Montage heeft u altijd de beste en veiligste oplossing voor uw magazijnstellingen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Is het keuren van stellingen verplicht?

Volgens de Arbowet draagt de werkgever de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van alle werknemers. In dit kader heeft de werkgever dus de verplichting om te zorgen voor veilig en schadevrij werkmateriaal, waaronder ook magazijnstellingen vallen. Het laten keuren van uw stellingen is daarom cruciaal. Volgens artikel 7a van de Arbowet moet de wijze van onderhoud en inspectie worden vastgelegd in een rapportage. Met een jaarlijkse keuring van uw stelling door DPV Montage voldoet u aan deze verplichting!

De Europese norm NEN-EN 15635:2008 is leidend bij de keuring van magazijnstellingen en het gebruik en onderhoud hiervan. Deze norm biedt richtlijnen voor de structurele veiligheid van stalen opslagsystemen. Die richtlijnen gaan bijvoorbeeld over de visuele inspectie van de stelling en de beoordeling van de configuratie. Daarnaast wordt bij de keuring van een stelling gecontroleerd of alle stellingonderdelen aanwezig zijn en of ze op een juiste manier zijn gemonteerd.

Welke stellingen moeten worden gekeurd?

De stellingen zijn in ieder magazijn het belangrijkste element. Zonder stevige opslagstellingen geen praktisch ingedeeld magazijn. Magazijnstellingen zijn er in vele soorten en maten, verschillend in bouw en afmeting en bedoeld voor diverse doeleinden. In uw magazijn wilt u natuurlijk zoveel mogelijk ruimte praktisch benutten. Volgens de Europese norm moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dus onder andere stalen palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen dienen geïnspecteerd te worden. DPV Montage biedt een veilige en complete keuring van de volgende stellingen:

Een jaarlijkse inspectie en jaarlijks onderhoud van uw magazijnstellingen zijn verplicht.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Hoe vaak laat ik magazijnstellingen keuren?

Om arbeidsrisico’s te voorkomen en om te voldoen aan de veiligheidseisen, raden wij aan om minstens 1 keer per jaar uw magazijnstellingen te laten keuren. Als werkgever bent u immers verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers. Naast de verplichte jaarlijkse keuring, dienen uw stellingen ook gekeurd te worden wanneer er sprake is van ernstige (aanrijd)schade of bij een verbouwing of verplaatsing van de stellingen binnen het magazijn.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe gaat een magazijnstelling keuren in zijn werk?

Tijdens het keuren van de magazijnstelling maken gecertificeerde keurmeesters gebruik van een checklist. Stap voor stap wordt het magazijn geïnspecteerd en in kaart gebracht. Bij de keuring van een stelling hoort ook een beoordeling van de magazijninrichting. Als de keurders hiermee klaar zijn, worden de checklist en beoordeling omgezet in een uitgebreide rapportage. Hierin krijgt u inzicht in hoe uw magazijn ervoor staat. Vervolgens volgt er advies met betrekking tot wat het beste is om te doen. Indien noodzakelijk, is het dan aan u om vervolgstappen te ondernemen voor het optimaliseren van de veiligheid.

Door nieuwe regels verandert een magazijninrichting eens in de zoveel tijd. Deze verandering heeft vaak invloed op de capaciteit van de stellingen. Onze keurmeesters adviseren u graag over een nieuwe magazijninrichting. Twijfelt u aan de veiligheid van uw stellingen of merkt u dat er veiligheidsrisico’s aanwezig zijn in uw magazijn? Neem dan direct contact met ons op.

Hoe vaak moeten magazijnstellingen worden gekeurd?

Om te voldoen aan de Arbo wet en de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten stellingen minimaal 1 keer per jaar worden gekeurd.

Welke stellingen moeten gekeurd worden?

Volgens de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dat zijn onder andere de volgende stalen stellingen: palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen.

Hoe hoog mag een stelling zijn?

Bij een stelling hoger dan 3 meter (vanaf de grond gemeten) moet er voldaan worden aan de regels uit het Bouwbesluit 2012. Denk aan constructieve veiligheid, gebruiksveiligheid en brandveiligheid bij het plaatsen of verplaatsen van een magazijnstelling.

Is het keuren van mijn stellingen verplicht?

Ja, het keuren van de magazijnstellingen is verplicht voor bedrijven. Een jaarlijkse keuring is verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn of haar werknemers. Bij de inspectie is de Europese norm NEN-EN 15635:2008 leidend van een magazijnstelling en het gebruik en onderhoud hiervan. Ook jaarlijks onderhoud van de stellingen is verplicht. De wijze van onderhoud en inspectie moeten worden vastgelegd in een rapportage.

Over DPV Montage

DPV Montage is een ervaren specialist in magazijninrichting en het keuren van magazijnen. Ruim 20 jaar geleden zijn wij ons bedrijf gestart en sindsdien hebben we ons ontwikkeld tot een landelijke onderneming op het gebied van opslagsystemen. Wilt u uw magazijnstellingen (gecertificeerd) laten keuren? Een specialist inhuren voor (de)montage? Advies over een optimale magazijninrichting? DPV Montage is u graag van dienst. Wist u dat DPV Montage actief is door heel Nederland? Wij komen graag naar u toe, waar u ook bent. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Ga voor veiligheid en twijfel niet over het keuren van uw magazijnstellingen!

Stelling laten keuren door DPV Montage

Naast het verplicht keuren van uw stellingen kunt u ook bij DPV Montage terecht voor het monteren of demonteren van magazijnstellingen. Wanneer wij uw magazijnstellingen vakkundig hebben gedemonteerd, kunnen wij deze ook voor u transporteren en verhuizen. Als gecertificeerd keuringsbedrijf beschikt DPV Montage over professionele inzichten, vele jaren ervaring en een betaalbare montageprijs. We vinden het belangrijk dat magazijnen en stellingen door heel het land veilig zijn en dat mensen veilig hun werk kunnen doen. Bekijk onze referebtues.

Demontage van stellingen

Stellingen keuren? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u stellingen laten keuren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het aanvraagformulier of neem contact met ons op. Als u een offerte aanvraagt, nemen wij binnen 24 uur contact met u op. Wilt u dat we meteen langskomen om uw situatie te inventariseren? Dat is geen probleem. We vinden persoonlijk contact met de klant erg belangrijk. Vandaar dat wij altijd alles eerst goed en uitgebreid doornemen voordat we tot actie overgaan. Op deze wijze kunnen we perfect in uw behoeftes voorzien.

Contact opnemen Offerte aanvragen