06 54 33 78 31
info@dpvmontage.nl

Stellingen keuren?

DPV Montage staat voor u klaar!

Laat uw magazijnstelling keuren door een gecertificeerd keuringsbedrijf als DPV Montage. Een jaarlijkse keuring van uw magazijnstellingen is verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Daarom is het voor de veiligheid van uw eigen werknemers belangrijk dat u de magazijninstellingen eens in de zoveel tijd laat keuren. Bij DPV Montage heeft u altijd de beste en veiligste oplossing voor uw magazijnstellingen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Waarom stellingen laten keuren door DPV Montage?

DPV Montage is dé specialist voor het monterendemonteren en keuren van uw stellingen. DPV Montage kan daarnaast (gebruikte) stellingen afbreken, transporteren, bouwen en keuren. Onze professionele ingenieurs beschikken over veel technische kennis en inzicht en zijn continue bezig met innoveren en verbeteren. Om deze reden heeft u altijd de beste en veiligste oplossing voor uw magazijn en de stellingen die u zoekt. Ga dus voor veiligheid en laat uw stellingen keuren (verplicht)! Waarom dan kiezen voor DPV Montage? De voordelen van keuring magazijnstellingen door DPV Montage op een rij:

Stellingen keuren: Is dat verplicht?

Volgens de ARBO wet draagt de werkgever de verantwoording voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn of haar werknemers. In dit kader heeft de werkgever dus de verplichting om te zorgen voor veilig en schadevrij werkmateriaal, waaronder ook stellingen vallen. Het laten keuren van uw stellingen is daarom cruciaal. Volgens artikel 7a van de ARBO wet moet de wijze van onderhoud en inspectie worden vastgelegd in een rapportage. Met een jaarlijkse keuring van uw magazijnstellingen door DPV Montage voldoet u aan deze verplichting!

De stellingen zijn in ieder magazijn het belangrijkste element. Zonder stevige stellingen geen praktisch ingedeeld magazijn. Magazijnstellingen zijn er in vele soorten en maten, verschillend in bouw en afmeting en bedoelt voor diverse doeleinden. In uw magazijn wilt u natuurlijk zoveel mogelijk ruimte praktisch benutten. Of het nu gaat om goederen op pallets of kleingoed, we bieden met onze keuring de beste en veiligste oplossing. We kunnen de volgende magazijnstellingen voor u keuren:

Professioneel uw magazijnstelling laten keuren door DPV Montage

Ga de samenwerking met ons aan en laat uw stelling keuren door DPV Montage. Zo weet u zeker dat het magazijnpersoneel hun werk veilig kunnen uitvoeren. Neem direct contact met ons op voor het keuren van magazijnstellingen, en vraag een offerte aan. U ontvangt deze prijsopgave al binnen 24 uur.

De periodieke BMWT keuring van magazijnstellingen

Veiligheid staat bij ons boven alles. Vooral in magazijnen kunnen er veel dingen misgaan, een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is voor ons dan ook heel belangrijk dat risico’s binnen uw magazijn worden vermeden. Laat daarom uw magazijn keuren. Dit kan door middel van een periodieke BMWT keuring van uw magazijnstellingen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Contact

Europese norm voor het keuren van magazijnstellingen

Een jaarlijkse controle van uw magazijnstellingen is door de Arbo wetgeving verplicht gesteld. De Europese norm NEN-EN 15635:2008 is leidend bij deze inspectie van een magazijninstelling en het gebruik en onderhoud hiervan. Deze norm geeft richtlijnen voor de operationele aspecten die spelen bij de structurele veiligheid van stalen opslagsystemen.

“Een jaarlijkse inspectie en jaarlijks onderhoud van uw magazijninstellingen zijn verplicht.”

Die richtlijnen gaan bijvoorbeeld over de visuele inspectie van de magazijnstellingen en de beoordeling van de configuratie. Daarnaast controleren onze keurders of alle stellingonderdelen aanwezig zijn en of ze op een juiste manier zijn gemonteerd. Indien nodig verrichten we ook onderhoud.

Welke magazijnstellingen zijn verplicht om te laten keuren?

Volgens de Europese norm moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dus onder andere stalen palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen dienen geïnspecteerd te worden.

Hoe gaan we te werk bij het keuren van een magazijnstelling?

Onze keurders zijn gecertificeerd en komen bij u op locatie langs om de situatie te onderzoeken. Wij raden u ten zeerste aan om tenminste één keer per jaar uw magazijn te laten keuren om zo arbeidsrisico’s te voorkomen en te voldoen aan de eisen van de Arbowet. Immers, daar staat in dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemers.

Tevens dient gebruik te worden gemaakt van een keuring in het geval van ernstige (aanrijd)schade of bij een verbouwing of (ver)plaatsing binnen het magazijn.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Checklist voor magazijnstelling keuren

Tijdens het keuren van de magazijnstelling maken onze gecertificeerde keurders gebruik van een checklist. Stap voor stap wordt het magazijn geïnspecteerd en in kaart gebracht. Als onze keurders hiermee klaar zijn, wordt de checklist omgezet in een uitgebreide rapportage.

Hierin krijgt u inzicht in hoe uw magazijn ervoor staat. Vervolgens volgt ons advies met betrekking tot wat voor u het beste is om te doen. Indien noodzakelijk, is het dan aan u om vervolgstappen te ondernemen voor het optimaliseren van de veiligheid.

Beoordeling van de magazijninrichting

Bij de keuring van magazijninstellingen hoort ook een beoordeling van de magazijninrichting. Door nieuwe regels verandert een magazijninrichting eens in de zoveel tijd. Deze verandering heeft vaak invloed op de capaciteit van de stellingen. Onze keurmeesters adviseren u graag over een nieuwe magazijninrichting.

Twijfelt u aan de veiligheid van uw stellingen of merkt u dat er veiligheidsrisico’s aanwezig zijn in uw magazijn? Neem dan direct contact met ons op.

Over DPV Montage

Wie zijn wij? DPV Montage is uw ervaren specialist in magazijninrichting en magazijn keuren. Ruim 20 jaar geleden zijn wij ons bedrijf gestart en sindsdien hebben we ons ontwikkeld tot een landelijke onderneming op het gebied van opslagsystemen. Wilt u uw magazijnstellingen (gecertificeerd) laten keuren? Een specialist inhuren voor de (de)montage van magazijnstellingen? Advies over een optimale magazijn inrichting? U kunt het zo gek niet bedenken, of DPV Montage is u graag van dienst. Wist u dat DPV Montage actief is door heel Nederland? Wij komen graag naar u toe, waar u ook bent. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Stellingen laten keuren bij de top van Nederland

Als gecertificeerd keuringsbedrijf behoort DPV Montage bij de top van Nederland door het professionele inzicht, de vele jaren ervaring en de betaalbare montageprijs die wij u bieden. We vinden het belangrijk dat magazijnen en stellingen door heel het land veilig zijn en dat mensen gegarandeerd veilig hun werk kunnen doen. Omdat wij voor hen de magazijnstellingen gemonteerd, gekeurd en/of gecontroleerd hebben.

Stellingen keuren: Ruim 20 jaar ervaring en goede referenties

Ruim 20 jaar geleden zijn wij ons bedrijf gestart en sindsdien hebben we ons ontwikkeld tot een landelijke onderneming op het gebied van opslagsystemen.

Wij nemen onze keuringen bloedserieus. Dankzij onze jarenlange ervaring hebben we al veel magazijnstellingen als veilig gekeurd en in die tijd hebben we veel goede referenties door heel Nederland ontvangen. Wij komen graag ook uw magazijnstellingen keuren voor een betaalbare prijs.

“Ga voor veiligheid en twijfel niet over het keuren van uw magazijnstellingen!”

Keuring van stellingen

Keuring

Als werkgever wilt u natuurlijk dat uw magazijnstellingen veilig en stevig zijn, voor u zelf maar ook zeker voor uw werknemers.

Meer informatie

Stelling monteren

Montage

Een slimme inrichting van uw magazijn zorgt voor meer efficiëntie, tijdreductie en kostenbesparingen binnen uw organisatie.

Meer informatie

Demontage van stellingen

Demontage

Ervaren, gespecialiseerde en betaalbare stellingbouwers gezocht? Bij DPV Montage hebt u ze zo gevonden.

Meer informatie

Stelling inrichten

Inrichting

Wij kunnen het u niet vaak genoeg vertellen. De inrichting van uw magazijn is cruciaal voor het succes van uw onderneming.

Meer informatie

Hoe vaak moeten magazijnstellingen worden gekeurd?

Om te voldoen aan de Arbo wet en de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten stellingen minimaal 1 keer per jaar worden gekeurd. Dit kan door middel van een periodieke BMWT keuring uitgevoerd door gecertificeerde keurders van DPV montage.

Welke stellingen moeten gekeurd worden?

Volgens de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dat zijn onder andere de volgende stalen stellingen: palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen.

Hoe hoog mag een stelling zijn?

Bij een stelling hoger dan 3 meter (vanaf de grond gemeten) moet er voldaan worden aan de regels uit het Bouwbesluit 2012. Denk aan constructieve veiligheid, gebruiksveiligheid en brandveiligheid bij het plaatsen of verplaatsen van een magazijnstelling.

Is het keuren van mijn stellingen verplicht?

Ja, het keuren van de magazijnstellingen is verplicht voor bedrijven. Een jaarlijkse keuring is verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn of haar werknemers. Bij de inspectie is de Europese norm NEN-EN 15635:2008 leidend van een magazijnstelling en het gebruik en onderhoud hiervan. Ook jaarlijks onderhoud van de stellingen is verplicht. De wijze van onderhoud en inspectie moeten worden vastgelegd in een rapportage.

Magazijnstelling keuren? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen voor het laten keuren van uw magazijnstelling? Dat kan vrijblijvend door via het contactformulier contact met ons op te nemen. Binnen 24 uur na uw aanvraag nemen we contact met u op. Wilt u dat we meteen langskomen om uw situatie te inventariseren? Dat is geen probleem.

We vinden persoonlijk contact met de klant erg belangrijk. Vandaar dat wij altijd alles eerst goed en uitgebreid doornemen voordat wij tot actie overgaan. Op deze wijze kunnen we perfect in uw behoeftes voorzien.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Direct contact opnemen