06 54 33 78 31
info@dpvmontage.nl

Magazijnstellingen keuren

Laat uw magazijnstellingen keuren door een gecertificeerd keuringsbedrijf als DPV Montage. Een jaarlijkse keuring van uw magazijnstelling is verplicht gesteld door de ARBO wetgeving. Daarom is het voor de veiligheid van uw eigen werknemers belangrijk dat u de stelling eens in de zoveel tijd laat keuren. Bij DPV Montage heeft u altijd de beste en veiligste oplossing voor uw magazijnstellingen.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Magazijnstellingen keuren: is dat verplicht?

Volgens de ARBO wet draagt de werkgever de verantwoordelijkheid voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn of haar werknemers. In dit kader heeft de werkgever dus de verplichting om te zorgen voor veilig en schadevrij werkmateriaal, waaronder ook opslagstellingen vallen. Het laten keuren van uw stellingen is daarom cruciaal. Volgens artikel 7a van de ARBO wet moet de wijze van onderhoud en inspectie worden vastgelegd in een rapportage. Met een jaarlijkse keuring van uw stelling door DPV Montage voldoet u aan deze verplichting!

De stellingen zijn in ieder magazijn het belangrijkste element. Zonder stevige opslagstellingen geen praktisch ingedeeld magazijn. Magazijnstellingen zijn er in vele soorten en maten, verschillend in bouw en afmeting en bedoeld voor diverse doeleinden. In uw magazijn wilt u natuurlijk zoveel mogelijk ruimte praktisch benutten. Of het nu gaat om goederen op pallets of kleingoed, we bieden met onze keuring de beste en veiligste oplossing. We kunnen de volgende stellingen voor u keuren:

Europese norm voor het keuren van magazijnstelling

Een jaarlijkse controle van uw magazijnstellingen is door de ARBO wetgeving dus verplicht gesteld. De Europese norm NEN-EN 15635:2008 is leidend bij deze inspectie van een magazijnstelling en het gebruik en onderhoud hiervan. Deze norm geeft richtlijnen voor de operationele aspecten die spelen bij de structurele veiligheid van stalen opslagsystemen. Die richtlijnen gaan bijvoorbeeld over de visuele inspectie van de stelling en de beoordeling van de configuratie. Daarnaast controleren onze keurders of alle stellingonderdelen aanwezig zijn en of ze op een juiste manier zijn gemonteerd. Indien nodig verrichten we ook onderhoud.

Volgens de Europese norm moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dus onder andere stalen palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen dienen geïnspecteerd te worden.

Een jaarlijkse inspectie en jaarlijks onderhoud van uw magazijnstellingen zijn verplicht.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Hoe vaak laat ik magazijnstellingen keuren?

Onze keurders zijn gecertificeerd en komen bij u op locatie langs om de situatie te onderzoeken. Wij raden u ten zeerste aan om tenminste één keer per jaar uw magazijn te laten keuren om zo arbeidsrisico’s te voorkomen en te voldoen aan de eisen van de Arbowet. Immers, daar staat in dat de werkgever verantwoordelijk is voor de veiligheid van de werknemers. Tevens dient gebruik te worden gemaakt van een keuring in het geval van ernstige (aanrijd)schade of bij een verbouwing of (ver)plaatsing binnen het magazijn.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe gaat een magazijnstelling keuren in zijn werk?

Tijdens het keuren van de magazijnstelling maken gecertificeerde keurmeesters gebruik van een checklist. Stap voor stap wordt het magazijn geïnspecteerd en in kaart gebracht. Bij de keuring van een magazijnstelling hoort ook een beoordeling van de magazijninrichting. Als de keurders hiermee klaar zijn, wordt de checklist en beoordeling omgezet in een uitgebreide rapportage. Hierin krijgt u inzicht in hoe uw magazijn ervoor staat. Vervolgens volgt er advies met betrekking tot wat het beste is om te doen. Indien noodzakelijk, is het dan aan u om vervolgstappen te ondernemen voor het optimaliseren van de veiligheid.

Door nieuwe regels verandert een magazijninrichting eens in de zoveel tijd. Deze verandering heeft vaak invloed op de capaciteit van de stellingen. Onze keurmeesters adviseren u graag over een nieuwe magazijninrichting. Twijfelt u aan de veiligheid van uw stellingen of merkt u dat er veiligheidsrisico’s aanwezig zijn in uw magazijn? Neem dan direct contact met ons op.

Hoe vaak moeten magazijnstellingen worden gekeurd?

Om te voldoen aan de Arbo wet en de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten stellingen minimaal 1 keer per jaar worden gekeurd.

Welke stellingen moeten gekeurd worden?

Volgens de Europese norm NEN-EN 15635:2008 moeten alle stalen opslagsystemen gekeurd worden. Dat zijn onder andere de volgende stalen stellingen: palletstellingen, breedvakstellingen, halfzware stellingen, legbordstellingen, winkelstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen, inrijstellingen en grootvakstellingen.

Hoe hoog mag een stelling zijn?

Bij een stelling hoger dan 3 meter (vanaf de grond gemeten) moet er voldaan worden aan de regels uit het Bouwbesluit 2012. Denk aan constructieve veiligheid, gebruiksveiligheid en brandveiligheid bij het plaatsen of verplaatsen van een magazijnstelling.

Is het keuren van mijn stellingen verplicht?

Ja, het keuren van de magazijnstellingen is verplicht voor bedrijven. Een jaarlijkse keuring is verplicht gesteld door de Arbo wetgeving. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van zijn of haar werknemers. Bij de inspectie is de Europese norm NEN-EN 15635:2008 leidend van een magazijnstelling en het gebruik en onderhoud hiervan. Ook jaarlijks onderhoud van de stellingen is verplicht. De wijze van onderhoud en inspectie moeten worden vastgelegd in een rapportage.

Over DPV Montage

Wie zijn wij? DPV Montage is uw ervaren specialist in magazijninrichting en magazijn keuren. Ruim 20 jaar geleden zijn wij ons bedrijf gestart en sindsdien hebben we ons ontwikkeld tot een landelijke onderneming op het gebied van opslagsystemen. Wilt u uw magazijnstellingen (gecertificeerd) laten keuren? Een specialist inhuren voor (de)montage? Advies over een optimale magazijninrichting? DPV Montage is u graag van dienst. Wist u dat DPV Montage actief is door heel Nederland? Wij komen graag naar u toe, waar u ook bent. Neem gerust eens contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Als gecertificeerd keuringsbedrijf behoort DPV Montage bij de top van Nederland door het professionele inzicht, de vele jaren ervaring en de betaalbare montageprijs die wij u bieden. We vinden het belangrijk dat magazijnen en stellingen door heel het land veilig zijn en dat mensen veilig hun werk kunnen doen. Bekijk onze referenties.

Ga voor veiligheid en twijfel niet over het keuren van uw magazijnstellingen!

Waarom magazijnstelling laten keuren door DPV Montage?

U kunt bij DPV Montage terecht voor het monteren, demonteren en verplicht keuren van uw magazijnstellingen. Daarnaast kunnen we (gebruikte) stellingen afbreken, transporteren, bouwen en keuren. Onze professionele ingenieurs beschikken over veel technische kennis en inzicht en zijn continu bezig met innoveren en verbeteren. Om deze reden heeft u altijd de beste en veiligste oplossing voor uw magazijn en de opslagstellingen die u zoekt. Ga dus voor veiligheid en laat uw stellingen keuren (verplicht)! Waarom dan kiezen voor DPV Montage? De voordelen van een keuring door DPV Montage op een rij:

Demontage van stellingen

Magazijnstelling laten keuren? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wilt u een offerte aanvragen voor het laten keuren van uw magazijnstelling? Dat kan vrijblijvend door via het contactformulier contact met ons op te nemen. Binnen 24 uur na uw aanvraag nemen we contact met u op. Wilt u dat we meteen langskomen om uw situatie te inventariseren? Dat is geen probleem.

We vinden persoonlijk contact met de klant erg belangrijk. Vandaar dat wij altijd alles eerst goed en uitgebreid doornemen voordat we tot actie overgaan. Op deze wijze kunnen we perfect in uw behoeftes voorzien.

Contact opnemen Offerte aanvragen