06 54 33 78 31
info@dpvmontage.nl

Magazijn inrichting op maat

DPV Montage kan uw magazijn inrichting speciaal op maat verzorgen. Wij zijn namelijk dé specialist als het gaat om magazijnen en stellingen. De ingenieurs van DPV Montage beschikken over het inzicht en de juiste vakkennis om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Daarnaast zijn we constant druk met innoveren en verbeteren. Zo kunt u altijd uitgaan van de beste oplossing.

Wilt u een nieuwe magazijninrichting? Neem dan direct contact met ons op!

Contact opnemen Offerte aanvragen

Welke mogelijkheden zijn er voor magazijn inrichting?

Bij DPV Montage bieden wij u vele mogelijkheden op gebied van stellingen en constructies. U wilt uw magazijn zo efficiënt mogelijk kunnen gebruiken, daarom is veel ruimte hebben van groot belang. Hierbij maakt het tevens niet uit om wat voor producten het gaat. DPV Montage biedt u voor allerlei soorten goederen een perfecte, veilige en volledige magazijn inrichting.

Onze diensten:

Een magazijn optimaliseren

Bij de inrichting van een magazijn komt meer kijken dan alleen het aantal staanders, liggers en vloerdelen. U kunt namelijk veel concurrentievoordeel halen uit het optimaliseren van de logistieke processen binnen uw magazijn. De vernieuwde opslagruimte moet efficiënt, praktisch en bovenal ruim zijn. Daarnaast is veiligheid van essentieel belang. Een optimaal magazijn is berekend op groei, is flexibel van aard en voldoet aan alle eisen voor de veiligheid. Om deze redenen gaat magazijnbeheer veel verder dan het beheren van de voorraad in bijvoorbeeld uw magazijn, distributiecentrum of winkel.

De verbeterpunten voor het inrichten van een magazijn

Als u te makkelijk denkt over het herinrichten van uw magazijn, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kan de veiligheid in het geding komen. Ofwel dat uw medewerkers meer tijd nodig hebben om artikelen te pakken of ze kunnen de voorraad niet meer kwijt. Vervolgens kosten onnodige voorraad en extra tijd uw bedrijf geld. Dit maakt uw magazijn optimaal inrichten van groot belang voor de efficiëntie van uw magazijn.

Veelgemaakte fouten die worden gemaakt bij een slechte magazijn inrichting, zijn:

  • Geen overzicht en structuur in het magazijn: tijdens drukke periodes kan het voorkomen dat de werkdruk hoog ligt. Overzicht en structuur zorgen ervoor dat uw orderpickers rust ervaren en met gemak hun werk kunnen doen, zelfs wanneer ze door het magazijn rennen en vliegen om de juiste producten te vinden.
  • Een slecht opgeruimd magazijn: een schoon en opgeruimd magazijn is belangrijk voor uw personeel en de arbeidsinspectie. Werknemers hechten namelijk veel waarde aan een werkplaats die er te allen tijde opgeruimd uitziet. Is het na een shift toch niet gelukt om het netjes te houden? Reserveer dan wat extra tijd om uw magazijn inrichting op te ruimen.
  • Te veel voorraad: precies genoeg voorraad is beter dan te veel voorraad. Een goede logica in uw voorraadbeheer is ook belangrijk wanneer u bezig gaat met het opnieuw inrichten van uw magazijn.

Een magazijn indeling tekenen

Bij een hernieuwde magazijninrichting is het aan te raden om te beginnen met een magazijnindeling te tekenen. Zo maken onze tekenaars het inzichtelijk voor u. Door de bouwtekening weet u precies waar u aan begint en wat u van ons mag verwachten.

Wij verzekeren u een volledige en veilige indeling van uw magazijn. Onze medewerkers beschikken namelijk over veel inzicht en vakkennis. Daarnaast zijn we altijd volop bezig met verbeteren en innoveren. Zo verzorgen we uw magazijn indeling op een vakkundige manier.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Tips voor het inrichten van een magazijn

Wij geven u 3 tips voor magazijn inrichting en om de opslag uit te breiden:

1. Verrijdbare stellingen om uw opslagcapaciteit uit te breiden

Verrijdbare stellingen plaatsen is een oplossing om meer ruimte te krijgen in uw magazijn inrichting. Een verrijdbare stelling is een statische magazijnstelling gecombineerd met een eenvoudige verrijdbare onderwagen. Zo wordt een hoge opslagdichtheid gecreëerd. De verrijdbare stellingen zijn CE-gecertificeerd en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen.

2. Stel eenrichtingsverkeer in

Hoe smaller de gangen, hoe groter de opslagruimte. Een brede gang gaat namelijk ten koste van uw opslagcapaciteit. Daarom is het verstandig om eenrichtingsverkeer in te stellen in de gangen van uw magazijn. Of richt het WMS zo in dat twee trucks niet tegelijkertijd naar dezelfde gang worden gestuurd, wat risicovolle situaties voorkomt. Dat voorkomt draaien en keren in gangpaden, waarbij u ook kunt focussen op lange gangpaden zodat uw orderpickers meer tijd besparen en productiever zijn.

Is het van belang dat trucks elkaar kunnen passeren in een magazijn gang? In dat geval is het belangrijk om de breedte van de gangen daarop af te stemmen. Als echter smallere gangen de voorkeur heeft, is het wenselijk om eenrichtingsverkeer in te stellen.

3. Koop entresolvloeren

De entresolvloer staat ook wel bekend als een tussenvloer, mezzanine of verdiepingsvloer. Met entresolvloeren benut u de beschikbare ruimte in uw magazijn veel efficiënter: uw vierkante meters kunnen namelijk zelfs verdubbelen door entresolvloeren te gebruiken. Entresolvloeren worden tussen, onder of boven de bestaande verdiepingsvloeren geplaatst, zodat u zowel de hoogte als de oppervlakte van uw magazijn optimaal gebruikt. Niet enkel een magazijn inrichten met een entresolvloer is ideaal. Ze worden ook gebruikt voor het realiseren van meer kantoorruimte of een showroom.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Magazijnstellingen: pallet- en legbordstellingen

Er bestaan vele opslagsystemen die gebruikt kunnen worden bij een magazijninrichting. Enkele voorbeelden van typen magazijnstellingen, zijn palletstellingen, legbordstellingen, inrijstellingen, doorrolstellingen, draagarmstellingen en breedvakstellingen. Een palletstelling zorgt ervoor dat u meer veiligheid, capaciteit en efficiëntie creëert in uw magazijn. Palletstellingen zijn breed inzetbaar bij magazijn inrichting en geschikt voor het opslaan van allerlei producten. Maakt u gebruik van de FIFO-methode? Dan raden wij een palletstelling aan.

Vanwege het gebruiksgemak is een legbordstelling een van de meest gangbare opslagsystemen is een legbordstelling. Dit systeem is makkelijk in gebruik en heeft een lange levensduur. Met een legbordstelling slaat u op overzichtelijke wijze goederen zoals dozen, kratten of zelfs losse artikelen en materialen op. Legbordstellingen zijn met name geschikt voor relatief lichte goederen. U kunt ook ervoor kiezen om legbordstellingen uit te breiden met entresolvloeren, trappen en ladders. Legbordstellingen kennen veel voordelen:

  • Opslag voor kleine goederen
  • Toepasbaar los op legbord of in bakken
  • Plaatsing van veel verschillende artikelen
  • Goede bereikbaarheid per artikel

Gespecialiseerd in opslagruimten

DPV Montage is als landelijke onderneming gespecialiseerd op het gebied van opslagruimten. U adviseren over en helpen bij uw nieuwe magazijninrichting is ons werk. Ons bedrijf is één van de beste van Nederland. Dat komt doordat we beschikking hebben over jarenlange ervaring en goed opgeleide, gespecialiseerde medewerkers in dienst hebben. We zijn werkzaam in heel Nederland en kunnen u allerlei diensten zoals stellingbouw aanbieden tegen lage prijzen. DPV Montage beschikt niet voor niets over talloze goede referenties door het land heen.

Keuring van stellingen

Keuring

Als werkgever wilt u natuurlijk dat uw magazijnstellingen veilig en stevig zijn, voor u zelf maar ook zeker voor uw werknemers.

Meer informatie

Stelling monteren

Montage

Een slimme inrichting van uw magazijn zorgt voor meer efficiëntie, tijdreductie en kostenbesparingen binnen uw organisatie.

Meer informatie

Demontage van stellingen

Demontage

Ervaren, gespecialiseerde en betaalbare stellingbouwers gezocht? Bij DPV Montage hebt u ze zo gevonden.

Meer informatie

Stelling inrichten

Inrichting

Wij kunnen het u niet vaak genoeg vertellen. De inrichting van uw magazijn is cruciaal voor het succes van uw onderneming.

Meer informatie

Meer weten over de inrichting van uw magazijn?

Als u interesse heeft in een nieuwe magazijn inrichting, neem dan gerust contact met ons op. Wij komen dan bij u langs om uw situatie te inventariseren om vervolgens een vrijblijvende offerte op maat te maken. U kunt ons bereiken door het contactformulier op onze site in te vullen, ons te bellen naar 06-54337831 of door een e-mail te sturen via info@dpvmontage.nl.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Direct contact opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.